pigl usluge perilica rubljaDanas je nemoguće zamisliti život bez kućanskih aparata, a jedan od njih je i perilica za rublje. Naime, aparati nam olakšavaju obavljanje kućanskih poslova te znatno skraćuju vrijeme, što nam omogućuje da se posvetimo ostalim obavezama.

No, sve ima svoj vijek trajanja i podložno je kvarenju. Stoga vam donosimo nekoliko najčešćih kvarova perilica rublja te moguće uzroke.

Najčešći kvarovi i mogući uzroci:

1. Perilica ne radi.

Postoji mogućnost da je pregorio osigurač kojeg je onda potrebno zamijeniti. Ili niste dobro zatvorili vrata perilice, kako bi to utvrdili držite tipku Start/Pauza dok se program ne uključi.

2. Voda ne teče te lampica trepti.

U ovom slučaju može biti da je začepljen filter za dovod vode. Kako bi očistili filter zatvorite slavinu i odvrnite crijevo sa slavine. Također, slavina za vodu može biti neispravna ili začepljena kamencem.

3. Ispod perilice curi voda.

Vjerojatno je problem u crijevu za pražnjenje u slučaju nužde koje nije pravilno zatvoreno ili je oštećeno. Potrebno je zatvoriti cijev, a ako voda i dalje curi potražite pomoć ovlaštenog servisa.

4. Perilica vibrira tijekom rada.

Ako voda prije centrifugiranja nije dobro ispumpana ili je odvodno crijevo prikliješteno ili je začepljena odvodna pumpa. Stoga provjerite crijevo ili očistite pumpu kako bi uklonili nečistoće.

5. Nakon centrifuge u bubnju je ostalo vode te trepti lampica.

Moguće je da je začepljena odvodna pumpa, koju onda treba očistiti. Drugi problem odnosi se na max. visinu ispumpavanja od jednog metra od podnožja perilice, koja je premašena. U tom slučaju potrebno je obratiti se ovlaštenom servisu jer za visine ispumpavanja iznad jedan metar mogu vam ugraditi posebni prilagodni dodatak.

Nakon utvrđivanja nastale štete, najbolje je kontaktirati ovlašteni servis kako bi se pravilno i kvalitetno uklonio problem, a vi što prije mogli nastaviti s pranjem vašeg rublja.

Obiteljska tvrtka Pigl nudi servis svih kućanskih aparata, svjetski poznatih proizvođača poput Gorenja, Končar, Candy, Bosh, Beko, LG, Whirlpool, na području grada Zagreba. Ono najvažnije riječ je o brzom, pouzdanom i povoljnom servisu.